Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hegylakó 5. – A titkok rejtélye (előzetes 1. rész)

2010.06.03

Hegylakó 5. – A titkok rejtélye

(előzetes 1. rész)

 

A történet egy halhatatlan fiú történetét meséli el. Aki itt él, közöttünk, a XXI. Század világában. A történet hőse nem lehetne más, mint Conor MacLeod. Tudom, hogy sokan úgy gondolják, hogy az 1986-os film (Christopher Lambert, mint Connor MacLeod (Christopher Lambert leghíresebb szerepe.)) modern feldolgozása, pedig ez nem így van. Ez nem egy film modern feldolgozása. Ez a történet teljes egészében eltér a filmtől. A történet főhőse Conor MacLeod, aki itt él közöttünk a XXI. század világában. A történet az Ő, születésének pillanatával kezdődik. Ő is ugyanúgy az átlagos gyerekek korát éli. Conor MacLeod gyermekkorát meséli el az 1.-3. fejezet. Mikor 16 éves lesz, és éppen a nyári szünetét tölti, akkor ezen a nyáron szembesült a halhatatlanság tényével. Isten Ramirez képében jelenik meg, Conor-nak. Ramirez ekkor mondja el Conor-nak, hogy ő halhatatlan. Conor persze nem hiszi el, de nem sokkal ezután szembesült a ténnyekkel. → idézet ezzel kapcsolatban a regényemből: Egy kis idő múlva felbátorodott és felnyitotta a padlásajtaját. Felnyitotta, de nem talált a padláson semmit, csak a nagy ürességgel szembesült. E látványtól egy kicsit elbátortalanodott. Miután megtette volna a következő lépést, és meg is tette. Hirtelen valami furcsa hangot hallott. Nem tudta, hogy mi lehet ez, de meg is tudta, mert nem tudhatta, hogy a padláson rejtett csapdákkal volt védve. Épp egy ilyen csapda találta el főhősünket, vagyis egy dárda szíven szúrta. Ettől a főhősünk a földre rogyott, és még volt annyi ereje, hogy a dárdát kihúzza magából. A földön feküdt vérző sebbel, és érezte, ahogy a lelke elhagyja földi mivoltát. Egyre jobban szembesült a tényekkel, hogy már nem sok van hátra az életéből. Érezte, ahogy egyre lassabban ver a szíve, egyre nehezen veszi a levegőt. A szíve dobogása percről percre egyre lassabb és lassabb, míg az utolsókat nem veri. A belső motorja Conor-nak az utolsó szívdobbanása is bekövetkezett. MacLeod szíve leállt, vagyis felmondta a szolgálatot és meghalt. Senki sem vette észre, hogy Conor meghalt, és a holtteste ott fekszik a padláson. Ő holtan feküdt a padláson....de nem sokáig....Pár perc múlva, hirtelen ülő állásba állt a testalkata, majd újra fekvő helyzetbe került. Nem értette, hogy mi történt vele, mert az előbb még halott volt, de most újra él és virul. Ez után annyit látott, hogy mellette van egy véres dárda, és felismerte a dárdán lévő vért, és a ruháján található vérfoltot, hogy azaz Ő vére. Még fel sem fogta, hogy mi történt vele, az előző percekben. Felállt és elindult a padlás közepe felé, és amikor odaért, akkor sem tudta, hogy ahová lép, ott is rejtett csapda van. Megtörtént ugyanaz a dolog, ami az előbb is megtörtént. Egy középkori kard ismét szíven találta, és volt annyi ereje, hogy kihúzza a kardot a testéből. Fekvő helyzetbe került, és ennyit mondott:

 

- Mindjárt visszajövök.

 

Meghalt és pár perc múlva, újra éledt, vagyis nem halt meg. A kardon észrevette a vére nyomát, és a sebet a testén, ami az előbb ott volt, de most semmi sebhely csak a gyógyulás nyoma. A sérülés, amit kétszer kapott, az teljesen begyógyult és nem volt se heg, se semmi. Olyan volt mintha meg sem történt volna. Nem tudta felfogni épp ésszel, hogy min ment keresztül.

 

Conor, Ramirez-től tudja meg, hogy Neki van egy Halhatatlan testvére, akit Duncan MacLeod-nak hívnak. Ramirez, mondja el Conor-nak, hogy Ő, a Hetedik MacLeod klán, hetedik sarja. Rajta kívül vannak, más halhatatlanok is, némelyikük jó szándékú, mások pedig gonoszak. Csak a lefejezés pusztíthatja el őket. A történet szálai tovább bonyolódnak....na, de ne szaladjunk ennyire előre. Conor megismerkedik Methos-sal. Methos készítette a híres ikerkardot. Ismerjük hát, meg a híres ikerkard történetét. .... és eljött a várva várt Nagy Találkozás ideje. Conor hirtelen egy új halhatatlan Jelenlétét érezte. Nem tudta, hogy ki az új társa. Az érzést, amit érzett, az egyre jobban és jobban érezte, vagyis egyre jobban és jobban érezte a közelgő Halhatatlan Jelenlétét. Conor az iker kardjára gondolt, és a kard a hüvellyel és az övvel együtt a derekára került és még a skót szoknya a lepellel együtt. Ezek egy szempillantás alatt történtek. Nem értette MacLeod az egészet, de a belső megérzése azt súgta, hogy itt valami történni fog. Nem is tévedett, mert amit érzett az be is következett. A Titokzatos idegen megállt szemtől szembe Conor-ral öt méterre. Ekkor a főhősünk kihúzta a kardját a hüvelyéből. A Titokzatos halhatatlan támadást indított Conor ellen, de ezt a támadást MacLeod sikeresen hárította. Mindezek után elkezdődött a végeláthatatlan küzdelem, és hol MacLeod állt „nyerésre”, hol pedig az idegen. A hosszadalmas küzdelem második órájában Conor hirtelen „bevette” azt a támadást, ami az eszébe jutott. MacLeod „bevette” a híres nincs esélye nevű támadást, és így Conor MacLeod győzött. Ekkor így szólt az idegen:

 

- Először is bemutatkoznék. Én vagyok Methos mester, aki az ikerkardot készítette. – mondta Methos.

 

Erre így válaszolt Conor:

 

- Én is bemutatkozok. Én Conor MacLeod vagyok, a hetedik MacLeod klán, hetedik sarja.

 

....és hirtelen megjelenik Ramirez.

 

- Szervusz Methos. – mondta Ramirez

 

- Szervusz Ramirez. – mondta Methos

 

- Szervusz MacLeod. – mondta Ramirez.

 

- Szervusz Ramirez. – mondta MacLeod.

 

Így szólt Ramirez:

 

- Láttam, hogy ti ketten az elmúlt néhány órákban, párbajoztatok. Végül MacLeod került ki győztesen. Ide figyelj MacLeod, amit itt tettél, vagyis egy másik Halhatatlannal párbajoztál, ezt az eseményt senkinek sem mondhatod el, még a Szüleidnek sem.

 

Erre így felelt Conor:

 

- Szóval a párbajt és a titkomat senkinek sem mondhatom el. Igaz?

 

- Igaz. – felelte Ramirez.

 

- Miért nem mondhatom el ezeket a Szüleimnek? – kérdezte Conor.

 

- Azért nem mondhatod el a titkaidat a Szüleidnek, mert félnének Tőled, és nem fogadnák el. – válaszolta Ramirez.

 

- Miért? – kérdezte Conor.

 

- Ez egy olyan titok, amit titkolni kell, mert ez egy Halandó ember számára elfogadhatatlan. – válaszolta Ramirez.

 

- Miért elfogadhatatlan? – kérdezte Conor.

 

- Azért, mert a Szüleid számára nagy teher lenne. – felelete Ramirez.

 

- Miért lenne nagy teher? – kérdezte Conor.

 

- Azért lenne nagy teher, mert a Szüleidnek is titkolni kellene, hogy van egy Halhatatlan fiuk. Ha a többi ember megtudná a titkodat, akkor mindenki rossz szemmel nézne Rád és megbántóan. – mondta Ramirez.

 

- Most már megértettem, hogy a titkaimat senkinek sem mondhatom el, mert ha elmondanám, akkor mindenki a Gonosz megtestesülésének tartanának. Így mindig félelemben kellene élnem. – válaszolta Conor.

 

- Váltsunk témát. – mondta Conor.

 

Ezek után Conor és Methos elkezdtek beszélgetni egymással.

 

- Tényleg Te készítetted el a híres iker kardot? – kérdezte Conor.

 

- Igen. Elmesélem az ikerkard történetét. Egyszer nagyon-nagyon régen ez a két kard külön-külön voltak egymástól. Ki jóra használta a kardot, és volt, aki rosszra. Egy idő után e két kard csak pusztítást és romlást hozott a világra. Míg egy napon Ramirez magához vette jogosan a két kardot, és mélyen elrejtette. Pontosan háromszáz évvel ezelőtt Ramirez elhozta nekem a Níri-hegység barlangjába, hogy e két kardot eggyé kovácsoljam. Ezek után Neki láttam a kovácsoláshoz. A két kardot óvatosan felmelegítettem, külön-külön, majd megvártam, míg a meleg fém kihűlt. Mielőtt a forró fém kihűlt volna, azelőtt egy hasáb alakú, hőálló öntőformába öntöttem. Kivettem a megdermedt fémet az öntőformából, és szépen lassan elkezdtem felmelegíteni. Miután kellő formázhatóságra került az anyag, akkor elkezdtem óvatosan kovácsolni belőle egy tökéletes szamuráj kardot. Mikorra már a kovácsolt fém teljesen szamuráj kard formájú lett, és tökéletesnek láttam az alkalmat, hogy hirtelen megdermesszem, akkor ezt megtettem. Mindezek a műveletek előtt elkészítettem az ikerkard markolatát. Majd rábíztam a kardot Ramirez-re, hogy őrizze, meg míg el nem jön az ideje annak, hogy a megfelelő személy megkaphassa. Tulajdonképpen így született meg az ikerkard, és ez e kardnak a története. Ha már itt tartunk, akkor elmondok neked egy titkot.

 

- Milyen titkot? – kérdezte Conor.

 

- Amire már nagyon várod a választ. – válaszolta Methos.

 

- Nagyon kíváncsi vagyok. – mondta Conor.

 

- A titkom az, hogy a halhatatlan testvérünk, Duncan az Én unokatestvérem. – felelte Methos.

 

- Szóval Te, Methos. Duncan az unokatestvéred? – kérdezte Conor.

 

- Igen. – mondta Methos.

 

- Mióta ismered? – kérdezte Conor.

 

- Pontosan tizenhat éve, hat hónapja és két napja. – válaszolta Methos.

 

- Tényleg ennyi ideje ismered vagy csak engem most itt ugratni, akarsz? – kérdezte Conor.

 

- Dehogy. Amit mondtam az igaz. – felelte Methos.

 

- Elhiszem neked, de ez egy kicsit hihetetlen. – mondta Conor.

 

- Nyugodtan elhiheted, mert ez az igazság. A színtiszta igazság. - válaszolta Methos.

 

- Most pedig megyek és felkeresem Duncan-t. Megmondom neki, hogy találkozni szeretnél vele, kettő hét múlva. – mondta Methos.

 

- Kettő hét múlva megfelel? – kérdezte Methos.

 

- Igen. – felelte Conor.

 

- Akkor megyek. – válaszolta Methos.

 

Ezzel Methos és Ramirez eltűnt. Conor „harci dísze” hirtelen eltűnt.

 

Ezzel elérkeztünk a Methos című fejezet záró sorához.

 

 

 

Ezzel elérkeztünk a Hegylakó 5. - A titkok rejtélye (előzetesének, 1. részének), a záró sorához.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

horras@freemail.hu

(A BAPEP honlap tulajdonosa, 2010.12.24 18:18)

Szia,

Köszi szépen, remélem, hogy hamarosan kiadhatom a regényemet. Én is nagyon várom már, hogy kiadhassam.

Köszi szépen. Neked is, és minden kedves Látogatónak, Boldog Karácsonyt kívánok.

A BAPEP honlap tulajdonosa

andras.horvth9@gmail.com

(Bryan Brown, 2010.12.24 18:15)

Szia,

Köszi szépen, hogy válaszoltál, a kommentemre. Nagyon várom már, hogy mikor jelenik meg a könyvet.

Köszi szépen, az ünnepi jókívánságodat. Boldog Karácsonyt, Neked is.

Bryan Brown

horras@freemail.hu

(A BAPEP honlap tulajdonosa, 2010.12.09 15:39)

Szia,

Köszönöm, az érdeklődésedet. Remélem, a jövőben is, így lesz majd.

Lesz-e belőle könyv?
A válaszom: Igen.

Ha lesz, akkor mikor jelenik meg?
A válaszom: Ha minden jól megy, akkor hamarosan meg fog jelenni.

BANDI PICTURES ENTERTAINMENT PRESENTS (www.bapep.eoldal.hu) honlap tulajdonosa.

andras.horvth9@gmail.com

(Bryan Brown, 2010.12.08 18:13)

Helló,

Nagyon jó. Nagyon érdekes. Lesz-e belőle könyv? Ha lesz, akkor mikor jelenik meg?

Várom mielőbbi válaszodat.

Bryan Brown